Tankotanssi

Tankotanssi on monipuolinen liikuntamuoto, joka kehittää voimaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Aikaisempaa lajikokemusta tai urheilutaustaa et tarvitse, vaan voit tulla kokeilemaan lajia tason 1 tekniikkatunneille, jotka ovat suunnattu aloittelijoille.

Tunneilla opetetaan lajin turvalliseen harjoitteluun ja pääset kehittymään omaan tahtiisi. Tavoitteista ja kehittymisestä voi keskustella oman ohjaajan kanssa.

Tuntien ajaksi täytyy ottaa korut pois, jotteivat tangot naarmuunnu. Mukaan tarvitset vain shortsit (voit halutessasi pukea pitkät housut shortsien päälle alkulämmittelyn ajaksi), oman pikku pyyhkeen tangon pyyhkimiseen ja juomapullon.

Mitä tarkoittaa?

Sopii kaiken tasoisille. Voit keskustella ohjaajasi kanssa omasta tasostasi ja toiveistasi. Mitä haluat oppia?

Pole taso 1
Tunnit on tarkoitettu aloittelijoille ja aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Tunneilla tutustutaan välineeseen ja harjoitellaan ensimmäisiä pitoliikkeitä ja pyörähdyksiä. Tason 1 tunneilla tulevat tutuiksi muun muassa tangolla seisominen ja istuminen, polvitaivepito sekä peruspyörähdykset.

Pole taso 2
Tasolle 2 voit siirtyä, kun olet käynyt muutamalla tason 1 tunnilla, tangolla istuminen ja seisominen on tuttua ja hallitset jo joitakin peruspyörähdyksiä. Tasolla 2 harjoitellaan ylösalaisin tangolle siirtymistä eli invertointia ja ensimmäisiä ylösalaisin tehtäviä pitoliikkeitä, kuten krusifiksia, kaksosta ja skorpionia. Tunneilla tutustutaan myös vaativampiin pyörähdyksiin ja aletaan yhdistelemään liikkeitä toisiinsa lyhyiksi komboiksi.

Pole taso 3
Tasolle 3 voit siirtyä, kun osaat invertoida, ja kaksonen sekä skorpioni ovat jo sinulle tuttuja. Tunneilla harjoitellaan muun muassa olkanousua, perhosta ja ayshaa sekä yhdistellään niin pyörähdyksiä kuin pitoliikkeitäkin useamman liikkeen sarjoiksi.

Pole taso 4
Taso 4 on edistyneen tason tankotunti, jossa harjoitellaan haastavampia temppuja ja pidempiä sarjoja. Tasolle 4 voit siirtyä, kun hallitset olkanousun, brass monkeyn ja ayshan.
Marika Hillgren Studio Action
Marika Hillgren Studio Action

Pole 1 beginners

Ryhmä on suunnattu ensikertalaisille tai heille, jotka haluavat palata pidemmän tauon jälkeen harrastuksen pariin. Mitään kokemusta tankotanssista, tanssista, akrobatiasta tai muusta liikunnasta ei vaadita, vaan etenemme kevään aikana osallistujien tason mukaisesti. Harjoittelu pienryhmässä mahdollistaa henkilökohtaisen ohjauksen ja tuen, sekä turvallisen ja sensitiivisen ympäristön, jossa on mahdollista ryhmätyö muiden osallistujien kanssa.

Tutustumme monipuolisesti tankoon välineenä. Käymme läpi erilaisia peruspyörähdyksiä, kuten palomies ja karuselli, opimme tyypillisimmät otteet tangolla, tutustumme kiipeämiseen sekä helpoimpiin pitoihin, kuten istumiseen ja seisomiseen tangolla sekä polvitaivepitoon. Kaikessa tekemisessä huomioidaan turvallinen tekniikka, ja liikkeitä varioidaan jokaisen omaan tasoon sopivaksi. Etenemme myös kauden aikana yhdistämään liikkeitä toisiinsa sekä harjoittelemaan invertointia, eli pää alaspäin tangolle menoa.

Pole Voima

Pole Voima – tunnilla harjoitellaan yksittäisiä voimatemppuja, kuten inverttejä,olkanousua ja deadliftejä. Lisäksi tehdään tangon kanssa lihaskuntoharjoittelua antamaan voimaa ja kestävyyttä muuhunkin tangolla tekemiseen. Pole Voima-tunnille ovat tervetulleita kaikilla tasoilla harjoittelevat.

Marika Hillgren Studio Action

Pole Flow

Tunnilla etsitään erilaisia lähtökohtia liikkeelle ja tutustutaan omaan tapaan työskennellä tangolla, haastetaan mielikuvitusta sekä työstetään erilaisia sarjoja ja tankocomboja. Tunti on open level ja sopii sinulle, jos olet käynyt muutamalla tankotunnilla aiemmin.
Marika Hillgren Studio Action

Pole Tekniikka

Tunnilla keskitytään keski- ja jatkotason perustana olevien liikkeiden vahvistamiseen pureutumalla tekniikkaan ja vahvistaen tarvittavia lihasryhmiä sekä hiomalla liikeratoja. Tunti tukee kestävää ja turvallista tekemistä tangolla ja toimii erinomaisena oheistreenin osana ehkäisten rasitusvammoja ja tapaturmia haastavampiin temppuihin siirryttäessä.
Marika Hillgren Studio Action

Pole Akrobatia

Tanssissa käytetään ensisijaisena työkaluna omaa kehoa, oli apuna tanko tai ei. Akrobatiatunti kehittää kehonhallintaa, dynaamisuutta, rohkeutta samalla kun sen lisää huomaamatta myös voimaa ja liikkuvuutta.

Tunti sopii kaikille tasosta riippumatta.
Marika Hillgren Studio Action