Studio Action – Tarinamme ja ohjaajat

Tule mukaan seuraamaan uuden tanssi- ja taidekeskuksen syntyä!

Tanssi- ja taidekeskus syntyi ajatuksissamme kevättalvella 2023. Tuntui, että oli aika tehdä jotain uutta ja hitusen erilaista.

Niina oli jalostanut tämän kaltaista toimintaa mielessään vuodesta 2019 lähtien, siihen aikaan ne haaveet vei korona. Camilla oli tuolloin siirtynyt tanssinopettajan työstään kehittämään kädentaitojaan ja lavastemaalarin osaamistaan, kun työt Turun Kaupunginteatterin lavastamossa päättyivät, hän ehdotti ystävälleen Niinalle yhteistyötä. Olisiko nyt aika laittaa voimat yhteen?

Niina pyöritteli Excel-taulukoita, kartoitti riskejä ja selvitteli mahdollisuuksia. Taiteenkentän työpaikkojen mahdollistaminen on aina tuonut Niinalle taistelutahtoa ja idearikkautta. Hänen yrittäjähenkisyys on lähtenyt liikkeelle siitä, että voi tehdä jotain mistä on hyötyä ja apua toisille. Camilla halusi tuoda erilaisia taiteen muotoja osaksi toimintaa, siten harrastusmahdollisuuksia olisi tarjolla laajemmin. Niina laski pelkonsa pois ja sattumoisin samaan aikaan alkoi vihreää valoa näkyä useammasta suunnasta. Pian toimitilojen avaimet olivat jo käsissämme.

Näin alkoi Studio Actionin tarina; halusta luoda uutta! Tietenkin myös toiveesta avata keskus, jossa kukin voi tanssia ja taiteilla sydämensä kyllyydestä omista lähtökohdistaan käsin.

Lämpimästi tervetuloa!

❤ Niina ja Camilla

Tanssi Studio Action Turku

Niina Pirilä

Yrittäjä ja Studio Actionin johtaja

Rakkaus tanssiin ja taiteeseen on alkanut jo vuonna 1994. Lapsesta saakka Niina on kuunnellut paljon musiikkia, tanssahdellut, piirrellyt, kirjoitellut satuja ja muistelmia. Voimistelu kuului myös jokapäiväiseen tekemiseen. Tanssin harrastamisen hän aloitti jo 7-vuotiaana, ja iän myötä hän kiinnostui myös tanssin ohjaamisesta. Ohjaajana hän on energinen ja kekseliäs. Actionilla Niina ohjaa Aerial bungee -tunteja.

Niinalla on laaja kokemus monenlaisesta esiintymisestä, niin näyttämöiltä kuin kamerankin edestä tv-tuotantojen parista. Hän on toiminut esiintyjänä, tanssijana ja mainosmallina – esiintymistä on tukenut alan kurssit ja koulutukset, joita matkan varrella suorittanut.

Vanhalta koulutukseltaan Niina on hotelli-, ravintola- ja matkailua-alan ammattilainen. Kulttuurituotannon opintoja Niina on myös suorittanut, ja tällä hetkellä hänellä on työn alla tuotantotalousinsinööriksi lukeminen. Tutkintoa jäljelle jokunen hetki. Niina rakastaa uuden oppimista ja yrittäjyyttä.

Camilla Gustafsson

Tanssinopettaja, teatteri-ilmaisun ohjaaja ja lavastemaalari

Camilla ohjaa studiolla pääosin päivätoimintaa. Tanssituntien ohjaamisen Camilla aloitti 25 vuotta sitten, päälajeinaan jazz- ja showtanssi. Tanssivuosien saatossa hän on maustanut liikekieltään mm. nykytanssin, baletin ja latinalaisten tanssilajien vivahteilla.

Camillan erityisosaamista on kehollisen ilmaisun ohjaaminen, ja hän onkin valmentanut kisaryhmiä tanssin tulkinnan vahvistamisessa. Touhukkaana tyyppinä Camilla on opiskellut myös pintakäsittelyä ja toiminut lavastemaalarina Turun Kaupunginteatterissa.

Tanssi- ja taidekeskuksen päiviin Camilla tuo äksöniä mm. Broadway Jazz ja Show Burleski tanssituntien, teatteri-improvisaation ja luovan maalaamisen kurssien muodossa.

Hanna-Riikka ”Hansu” Nordman

Freelancer- tanssija ja tanssinopettaja

Hansu on valmistunut keväällä 2008 nykytanssijaksi Turun konservatorion tanssilinjalta. Opintojen jälkeen hän on työskennellyt niin tanssijana kuin koreografina useissa teatteri- ja nykytanssiproduktioissa.

Hansulla on opetuskokemusta kertynyt vuodesta 2007 lähtien showtanssista, jazztanssista, tanssitekniikasta, akrobatiasta sekä nykytanssista. Erityisesti hänen intohimonsa on koreografioiden työstäminen, ja niillä onkin menestytty oppilaiden kanssa valtakunnallisissa tanssikatselmuksissa sekä tanssikilpailuissa. Hansu pyrkii olemaan koreografioissaan innovatiivinen ja haluaa säilyttää persoonallisen liikekielen. Vahvuuksiin kuuluu selkeä teematiikka ja hyvin harjoitetut kokonaisuudet. Hän keskittyy antamaan oppilailleen mahdollisimman monipuoliset lähtökohdat kokonaisvaltaiseen kehonhallintaan sekä tanssitekniikan kehittämiseen.

Opetuksessaan Hansu haluaa korostaa tanssijan yksilöllistä tapaa liikkua sekä kuunnella omaa kehoaan, sekä mahdollistamaan opetuksessa eri tapoja tuottaa omasta itsestään lähtöisin olevaa liikettä.

Avoin, välitön ja keskusteleva ilmapiiri antaa oppilaalle tilaa kehittyä luovaksi ja persoonalliseksi tanssijaksi, jolla on mahdollisuus tulevaisuudessa toimia tanssialan ammattilaisena.

Maritza Engström

Tanssija ja tanssinopettaja

Maritza Engström on kokenut tanssinopetteja, tanssija, personal trainer ja ryhmäliikunnanohjaaja. Hän on työskennellyt tanssijana jo 20 vuotta Divet Show -tuotannoissa. Maritzalla on pitkä tausta kilpatanssista ja showtanssista.

Tärkeintä tanssissa on itsensä ilmaisu, eläytyminen ja tunteiden välittäminen aina katsojille saakka. Unohtamatta tekniikkaa ja ergonomisen liikkumisen tärkeyttä. Tunneilla jokainen saa olla omana itsenään ja kehittää omia taitojaan.

Lämpimästi tervetuloa Maritzan tanssitunneille!

Giza Misir Studio Action

Giza Misir

Tankotanssi- ja rengastrapetsiohjaaja

Giza on harrastanut lapsesta saakka paljon urheilua. Urheiluharrastuksiin on kuulunut mm. Uiminen, pilates, joogaa ja rengastrapetsi. Giza aloitti tankotanssin 8-vuotta sitten ja ohjaustyöt hän aloitti 3-vuotta sitten. Hän tykkää ohjaustöistä todella paljon! Ohjaustöiden ja harrastamisen lisäksi Giza kilpailee tankotanssin parissa ja treenit ovat sen mukaisia.

Gizalle tankotanssi on enemmän kuin urheilua. Se on tapa osoittaa myötätuntoa, luovuutta ja tunteita. Hänen tunneillaan on mahdollisuus tutkia omia vahvuuksia, kehittää jo opittuja taitoja ja luovalla otteella. Omalle tulkinalle annetaan tilaa.
Tervetuloa Gizan tunneille!

Opetuskieli englanniksi.

Sara Huhtala

Tankotanssiohjaaja

Sara on harrastanut tankotanssia 8-vuotta. Lisäksi Saran harrastuksiin kuuluu tanssi, telinevoimistelu ja avantouinti. Sara on monipuolinen urheilija.

Tankotanssin ohjaamistyöt Sara aloitti 2017. Hän on viihtynyt ohjaajana kuuden vuoden ajan ja matka jatkuu sillä tiellä. Ohjaamisen lisäksi hän harrastaa tankotanssia tavoitteellisesti, myös kilpailee itse.

Ohjaajana Sara haluaa, että jokainen löytää tankoilun ilot ja onnistumiset turvallisen tekemisen ja hauskanpidon kautta. Tervetuloa Saran tunneille!

Sara Huhtala Studio Action

Johanna Lindroos

Joogaopettaja

Johanna haluaa toivottaa tervetulleeksi kaikentasoiset joogaajat viikkotunneille Studio Actioniin. Hänen lajeina ovat Ilmajoogaa, omatunti lapsille ja aikuisille sekä Powerjooga. 💪 Yksityistunneista voi myös kysellä! Viikko- ja yksityistuntien säännöllisestä opettamisesta Johanna on kokemusta viiden vuoden ajalta kuten Pure Movelta, Studio Movelta, Naantali ja Ruissalo Spasta, Yoga Nordicissa, Raision Pyryistä ja Kaarinan Kansalaisopistolta sekä M&M:ltä.

Johanna on järjestänyt myös joogaopettaja Jenny Bergmanin kanssa Ruissalo Jooga viikonloppuja, sekä Luontojooga workshoppeja Kuhankuonolla. Hän opettaa kesäisin Supjoogaa Ruissalon Tammirannassa Saaronniemen Saukoissa. Monimuotoista joogakokemusta.

Johannan perustyyli on hengittävä, tilaa luova, hauska ja keveä, kuintenkin kehoa voimistava. Notkeutta, liikkuvuutta sekä tasapainoa lisäävä harjoitus on luvassa, jossa on niin hengitysharjoitukset kuin meditaatiokin mukana. Jooga rauhoittaa ja tasapainottaa myös hermostoa.

Marika Hillgren

Tanssiopettaja

Marika: ”Tanssi on muovannut minusta sellaisen kuin olen. Olen kasvatustieteiden maisteri ja ammattivalmentaja, toimin liikunta-alan yrittäjänä. Rakastan oppimista ja muiden opettamista. Oma keho ja sen valtava kyky ja kapasiteetti mukautua kiehtoo minua suuresti. Viime kesänä loukkaannuin ja se pisti ajattelemaan omaa fysiikkaa uudella tavalla, opin kohtaamaan pelkoja. Tanssia olen opettanut kohta 30 vuotta, tankotanssia 4 vuotta. Kilpailen tankotanssin masters +40 sarjassa ja toimin myös virallisena tankotanssituomarina. Haluan saada sinutkin oppimaan jotain uutta kehosta ja mielestäsi”. Marika hostaa myös Tankotanssin Voima -podcastia, joten otapa sekin kuunteluun.

Lämpimästi tervetuloa Marikan tunneille!

Marika Hillgren Studio Action

Ella Laitinen

Rengastrapetsi-, ilmajooga- ja tankotanssiohjaaja

Ella löysi vuonna 2015 rengastrapetsista sellaisen väylän itsensä ilmaisuun, tunteiden välittämiseen ja samalla fyysisen kunnon ylläpitämiseen, mitä oli tietämättään koko siihenastisen elämänsä kaivannut. Ellaa kiehtoo ilma-akrobatialajeissa erityisesti mahdollisuuksien loputon paljous, itsensä voittaminen sekä tanssillisen liikekieli.

Aikaisemmalta ammatiltaan Ella on sosiaaliohjaaja. Rengastrapetsin ja tankotanssin ohjaamisen Ella aloitti syksyllä 2021, sekä ilmajoogan ohjaamisen keväällä 2023.

Tunneillaan Ellalle on tärkeintä luoda rento ilmapiiri, missä kaikkien on turvallista niin fyysisesti kuin henkisestikin kokeilla uutta, harjoitella sekä ylipäätään nauttia liikkumisesta kullekin itselleen sopivalla tahdilla ja tavalla. Ella opiskelee tällä hetkellä sirkusartisti-opettajaksi Turun Taideakatemiassa.

Ella Laitinen Studio Action

Jenna Lehto

Tankotanssiohjaaja

Jenna on tankotanssiohjaaja. Lajikokemusta tankotanssista hänelle on viisi vuotta, ja näiden vuosien aikana kisakokemusta on kertynyt sm- ja mm-kisa tasolta.

Jennan tunneilla päätavoitteena on ennenkaikkea itsensä kehittäminen ja hyvien muistojen luominen lajin parissa rennolla, mutta aikaansaavalla otteella.
Jenna on todella tunnollinen ja kannustava ohjaaja. Lasten tunneilla hän käyttää opetusapunaan kuvakortteja, jotka auttavat lasta ymmärtämään, miten joku liike tehdään.

Jenna ohjaa lasten 7-9-vuotiaiden ja 10-14-vuotiaiden tankotanssiryhmiä.
Tervetuloa Jennan tunneille!

Emma Julkunen

Tanssija ja tanssinopettaja

Emma on turkulainen tanssija/tanssinopettaja, jonka tanssitaival sai alkunsa vuonna 2006.

Emma on kilpaillut ja esiintynyt performing arts – lajien parissa lähes koko elämänsä, ja oma kilpaileminen vaihtui tanssinopetukseen ja -valmennukseen vuonna 2020. Sen jälkeen Emma onkin aktiivisesti toiminut tanssinopettajana ja koreografina.
Emman tunneilla keskitytään vahvasti tanssijan oman tyylin löytämiseen ja kehittämiseen, sekä annetaan tilaa tanssijan omalle luovuudelle.

Emman mielestä tanssissa parasta on sen tuoma vapaus, sekä ahkera treenaaminen tanssin iloa unohtamatta!

Tervetuloa Emman tunneille!

Studio Action
Studio Action Turku

Nunu Ahtiainen

Teatteri-ilmaisun ohjaaja ja flamencotanssin opettaja

Nunu on vastikään turkulaistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja ja flamencotanssin opettaja.

Tanssi on ollut Nunun elämässä läsnä satubalettitunneista lähtien. Vuonna 2008 rakkaus
flamencoon syttyi ja on roihunnut siitä alkaen. Opettamisen Nunu aloitti vuonna 2019.

Flamencon maailma on kirjava ja laaja. Tanssissa Nunua viehättää mm. tanssijan muusikkous, ilmaisuvoima sekä kontrastinen liikekieli. Laulujen lyriikat kiehtovat myös. Nunu on opiskellut flamencoa sekä tanssi- että laulukursseilla niin kotimaassa kuin lajin synnyinseuduilla Espanjassakin aina mahdollisuuksien mukaan.

Valmistuttuaan teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun Taideakatemiasta Nunu on työskennellyt monipuolisesti esittävän taiteen parissa mm. ohjaajana, käsikirjoittajana ja esiintyjänä. Kulttuurihyvinvointi ja ihmisen kokonaisvaltaisen ilmaisun kasvattaminen ovat hänelle tärkeitä teemoja. Vapaa-ajallaan Nunu lukee, ui ja lenkkeilee.

Tervetuloa tunneille!

Vilma Turku

Sirkustaiteilija -ja opettaja

Vilma valmistuu kesän -23 aikana Turun Taideakatemian sirkuslinjalta. Päälajeinaan Vilma tekee ilma-akrobatiaa ja käsilläseisontaa. Ilma-akrobatiassa Vilman oma laji on ollut vuosia aerial loop straps eli liinat.

Vilma on tutustunut myös laajasti muihin ilma-akrobatia lajeihin ja opettanut viimeisen 1,5 vuoden aikana ilma-rengasta, trapetsia, hammockia sekä vertikaalikangasta -ja köyttä.

Vilma on ohjannut vuosien varrella tunteja taapero-ikäisistä aikuisiin. Vilmalle on tärkeää tarjota oppilaille monipuolisia tunteja, ja innostaa kokeilemaan uutta. Hän suhtautuu intohimoisesti omaan harjoitteluunsa ja opettaa myös samalla intensiteetillä.

Vilma tulee ohjaamaan lasten Ilma-ryhmää, jossa pääsee kokeilemaan hammockia, ilma-rengasta ja kangasta. Lisäksi hän ohjaa aikuisille hammock
alkeiden ja alkeis-jatko tunteja.

Tervetuloa tunneille!

Bboy ”Pepe” Kalaco

tanssinopettaja

Breikin opettaja Bboy Kalaco on kotoisin Meksikosta ja toiminut breikin opettajana ja koreografina jo lähes 15 vuoden ajan. Viimeiset 12 vuotta ennen Suomeen saapumistaan hän on myös kiertänyt ja esiintynyt Mexicon Riviera Mayan alueen luxus hotelleissa Crewnsa MFC Breaking Shown kera. 

Bboy Kalaco on lisäksi uransa aikana niin osallistunut kuin opettanut useita workshoppeja, tuomaroinut ja osallistunut battleihin ja koroegrafia -kilpailuihin sekä on yksi Eteläisen Amerikan suosituimpien battle -tapahtumien järjestäjistä (Paradise Battle). MFC crewnsa kanssa hän osallistui vuonna 2015 Talent Mexico -ohjelmaan, jossa he ylsivät aina semifinaaliin saakka.

Pepe pitää lasten ja nuorten tunteja Studio Actionilla.

Ida-Sofia Aapio

Lattaritanssiopettaja

Ida omin sanoin: ”Hei olen Ida! Olen pitkän ajan konkari lattaritanssi maailmassa. Jo neljä vuotiaana puin tanssi kengät jalkaan ja sinne tiellä jäin. Kilpailin parisen vuotta Swivelissä ja tämänkin jälkeen tanssi on jäänyt osana elämääni harrastuksena sekä sen opettamisessa muille. Suurimmat osaamis alueeni :salsa, chaca, rumba, samba, jaivi ja bachata.

Olen pirtsakka, sosiaalinen energia pommi jota on helppo lähestyä!❤️”

Tervetuloa Idan tunneille!

Haluatko tuoda omaa osaamistasi tanssi- ja taidekeskukseen?

Voit lähettää hakemuksen niina.pirila@studioaction.fi