Tanssitunnit

Tarjoamme monipuolisia tanssitunteja kaikenikäisille ja -tasoisille oppijoille. Olitpa vasta-alkaja tai kokenut tanssija, meillä on jotain tarjottavana jokaiselle. Voit valita erilaisista tanssilajeista, kuten jazzista, nykytanssista, flamencosta, salsasta ja paljon muista. Jokaisessa tunnissa saat ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella mahdollisuuden kehittyä ja oppia uutta.

Katso tarkemmat kuvaukset tanssilajeista alapuolelta.

Breaking – Breikki

Hip hop kulttuurin tanssityyliä. Reippaan lämmittelyn jälkeen pyritään opettelemaan muuveeja sekä yhdistelemään näistä hienoa kokonaisuutta. Tunnille mukaan sopivat tanssilenkkarit.

Breikkaajat! Huomio!

Jos olet kiinnostunut vapaamuotoisista lisätreeneistä muiden breikkaajien kanssa – Ilmoittaudu mukaan ajanvarausjärjestelmän kautta (www.varaaheti.fi/studioaction)! Voit ilmoittautua mukaan koska vain kauden aikana.
Ryhmän treeneistä lisätietoa ensimmäisellä tapaamiskerralla. Tutustumiskerta on ilmainen kokeilukerta.

Studio Action Turku

Latin mix

Kiinnostaisiko sinua oppia salsa, chaca, bachata, rumba, jaivia ja sambaa?

Latin mixissä ei tarvitse paria eikä kilpailla, vaan tärkeintä on liikkumisen ilo ja ilmapiiri, jossa tanssijana voi nauttia musiikista, oman kehon käytöstä ja tassisarjojen oppimisesta.  Käymme jokaisen yllämainitun tanssilajin alkeita läpi, alamme luomaan pieniä koreogravioita, ja näiden jälkeen voimme siirtyä step by step haastavampiin liikkeisiin ja koreogravioihin! (Soolo)

Studio Action Turku

Broadway jazz

Broadway Jazz -tunneilla tanssitaan musikaalien tunnelmissa. Tunnin alussa lämmitellään liikkuvilla tekniikkasarjoilla, joissa hiotaan myös koreografian kuvioita. Broadway jazztunneilla keskitytään eri musikaaleihin ja niistä tuttuihin tanssikohtauksiin. Ilmaisu ja tarinankerronta ovat oleellinen osa musikaalitansseissa, joten harjoittelemme myös kehollista viestintää. Tunneilla opetellaan jazztanssin tekniikan lisäksi koreografioita eri musikaaleista ja heittäydytään niiden vauhdikkaaseen ja mukaansa tempaavaan maailmaan!

Jazztanssi

Jazztanssi on energinen ja rytmikäs tanssilaji. Jazztanssissa yhdistyy liikkeiden aksentointi ja venytys, sekä eri kehonosien erittely liikkeessä. Jazztanssitunneilla harjoitellaan jazzille ominaista perustekniikkaa, koordinaatiota kehittäviä harjoitteita, isolaatioita sekä rytmiikkaa. Tunnilla tehdään harjoitteita keskilattialla, tilan poikki ja myös lattiatasoa hyödyntäen.

Studio Action Turku

Nykytanssi

Aloitus: Nykytanssi harrastuksena sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ilmaisemaan itseään kehollisesti, haluavat tutustua kehoonsa paremmin ja tavoittelevat kehon ja mielen yhteistyötä. Nykytanssin perusajatuksena on nykyhetkessä pysyminen, joten se on alati muutoksessa niin teknisesti, esteettisesti kuin ideologisestikin. Nykytanssissa korostetaan luovuutta. Tunneilla teetetään laajasti erilaisia improvisaatioharjoitteita hyödyntäen muun muassa tasoja, painovoimaa sekä erilaisia liikedynaamikkoja.

Nykytanssi alkeisjatko: Tunnilla tutustutaan nykytanssin liikekieleen, kerrontaan ja ilmaisuun, sekä opitaan nykytanssin harrastajalle tärkeät perustaidot. Nykytanssi on luova, vuorovaikutteinen, voimakas, monipuolinen ja ilmaisuvoimainen tanssilaji. Työskentelylle ominaista on kontakti- ja ryhmätyöskentely, sekä erilaisten työtapojen, liikettä motivoivien mielikuvien ja tilan monipuolinen käyttö.

Nykytanssi kehittää kokonaisvaltaisesti tanssijan motoriikkaa, koordinaatiokykyä, kehotietoisuutta ja kehonhallintaa, sekä opettaa lisäksi paljon liikkeen mekaniikan perustoimintaperiaatteista.

Nykytunneilla keho pyritään vapauttamaan ilmaisua kahlitsevista säännöistä ja tilaa annetaan yksilöllisen tanssi-ilmaisullisen äänen etsimiselle. Tunnin rakenne on vaihteleva, mutta useimmiten tunneilla tehdään alkulämmittely, improvisaatioharjoitteita, nykytanssin tekniikkaa, poikkilattian ja/tai diagonaalista sekä tanssillista loppusarjaa.

Nykytanssitunneilla asuna on omanlainen rento ja esteettömän liikkumisen mahdollistava treeniasu. Tunneilla työskennellään pääasiassa paljain jaloin, sukkia voi käyttää harjoitteiden salliessa. Pitkä tukka siististi kiinni.

Taso Jatko/Edistyneet: Nykytanssi on luova, vuorovaikutteinen, voimakas, monipuolinen ja ilmaisuvoimainen tanssilaji. Nykytanssissa tehoja liikkeisiin ammennetaan muun muassa maan painovoimasta, liikkeen virtaavuudesta, erilaisista liikelaaduista, sekä kontakti- ja ryhmätyöskentelystä.

Nykytanssi kehittää kokonaisvaltaisesti tanssijan motoriikkaa, koordinaatiokykyä, kehotietoisuutta ja kehonhallintaa, sekä opettaa lisäksi paljon liikkeen mekaniikan perustoimintaperiaatteista – keho pyritään vapauttamaan ilmaisua kahlitsevista säännöistä.

Tunnin rakenne on vaihteleva, mutta useimmiten tunnilla tehdään: alkulämmittely, improvisaatioharjoituksia, lattiatyöskentelyä, nykytekniikkaa, poikkilattian tai diametristä, kehonhuoltoa sekä tanssillista loppusarjaa.

Studio Action Turku

Flamenco Adults tiistaina & Flamenco para todos perjantaina

Flamenco on Espanjan Andaluciassa kehittynyt musiikki- ja tanssilaji. Tanssille ominaisia piirteitä ovat kengillä tehtävät rytmikkäät koputukset, käsien elegantti liikekieli sekä voimakas tunneilmaisu. Aikuisten flamencotunneilla harjoitellaan tanssin tekniikkaa sekä koreografiaa. Varusteiksi tarvitset tukevat kengät, joissa on vähän korkoa (flamencokenkä, karakterikenkä tai esim. remmikenkä käy hyvin) sekä liikkumiseen sopivat, mukavat vaatteet. Kurssi sopii aloittelijoille, aiempaa tanssikokemusta et tarvitse.

Flamenco para todos tunnille ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet n. kymmenvuotiaista ylöspäin.

Teemme koputus- ja rytmiharjoituksia, harjoittelemme käsien eleganttia liikekieltä sekä tutustumme sevillanas-tanssiin, jota tanssitaan Espanjassa niin perheen parissa kuin yöelämässäkin. Päästä sisäinen Carmenisi/Carloksesi irti ja aloita viikonloppu liekehtien! Mukaan tukevat, korolliset kengät (flamencokenkä tai esim. karakterikenkä/ remmikenkä) ja vaikka oma abuela/-o. 😉

Kurssi on suunniteltu alkeistasolle, mutta jos olet aiemmin tanssinut Sevillanasta, nyt on mehevä tilaisuus tulla kertailemaan. 

¡Bienvenidos a bailar!

Show Burleski

Show Burleski -tanssituntien koreografiat ovat maustettu tyylikkäällä viettelyllä ja aistikkuudella. Alkutunnista harjoittelemme liikeratoja ja tanssin tekniikkaa, samalla virittäydytään koreografian tunnelmaan. Show Burleski on leikkisää ja voimauttavaa tanssia, jossa taiteillaan hienovireisen ja ekspressiivisen eläytymisen vaihtelulla.

Studio Action Turku
Studio Action Turku

Show dance basics

Show dance basics on matalan kynnyksen tanssitunti. Oletko haaveillut uuden harrastuksen aloittamisesta tai onko kaipaus vanhaan tanssiharrastukseen herännyt uudestaan? Show dance basics tunnilla opetellaan jazztanssin tekniikkaan pohjautuvia liikesarjoja toistojen kautta. Lihaskunto- ja venyttelyosuus tuo lisää sähäkkyyttä ja liikkuvuutta tanssiisi. Koreografioissa saadaan opituilla askeleilla tanssidraivi päälle ja ilo irti.

Friday party

Perjantai-iltapäivä alkaa iloisella jamittelulla. Tunnilla tehdään helppoja askelsarjoja, joista kasvaa vaihtuvien biisien myötä näyttävä tanssikoreografia. Vauhti kiihtyy, syke nousee ja oma tyyli paras! Tämä kuntoa kohottava aerobinen tanssitunti saa viikonlopun alkamaan hyvällä energiabuustilla. Koreografiat on helppoja ja nopeasti opittavia.

Studio Action Turku

Lyrical

Kuvaus tulossa.

Contemporary jazz

Kuvaus tulossa.

Commercial

Commercial on kaupallista tanssia, jota näkee esimerkiksi musiikkivideoiden ja artistien taustalla. Commercial-tunneilla otetaan vaikutteita useista eri tanssilajeista vahvasti opettajan oman tyylin mukaisesti.

Tunneilla harjoitellaan mm. esiintymistä sekä heittäytymistä, ja fiilistellään monipuolisia koreografioita. Tervetuloa mukaan!

Studio Action Turku
Studio Action Turku

Tanssitekniikka

Kuvaus tulossa.

Akrobatia

Akrobatia on taituruus- ja sirkusvoimistelua. Akrobatia voidaan luokitella esimerkiksi tasapaino-, voima-, notkeus-, pari- ja ryhmäakrobatiaan. Tasapainoakrobatiaa tehdään sekä jaloilla että käsillä. Yleensä on kyse käsinseisonnasta.

Akrobatiassa pyritään kehittämään kehon motoriikkaa sekä lisäämään kehon liikkuvuutta ja hallintaa. Tunti sisältää voima- ja notkeusakrobatiaa. Akrotunnilla tutuiksi tulevat voimistelun (kuperkeikat, kärrynpyörät, käsilläseisonta, siltakaadot yms.), lattia-akrobatian ja pariakrobatian perusliikkeet ja niiden variaatiot!

Tunnilla kehitetään liikkeisiin vaadittavaa voimaa, koordinaatiota ja ketteryyttä, sekä perehdytään liikkeiden takana oleviin perusmekanismeihin ja liikkeiden turvalliseen suorittamiseen. Akrotunneilta saat varmuutta ja voimaa kaikkeen lattiatyöskentelyyn ja muuhun akrobatian perustekniikkaan, improvisaatioon, sekä nykytanssillekin ominaiseen lattiatekniikkaan sekä kontaktityöskentelyyn—>parin kanssa erilaiset nostot tulevat tunnilla tutuiksi.

Tunti ei vaadi aiempaa kokemusta akrobatiasta. suorittaa oman tasonsa mukaisesti ja ennen kaikkea turvallisesti. Akrobatia sopii kaikille.

Tuntiasuksi soveltuu esteettömän liikkumisen mahdollistava ihonmyötäinen treeniasu ja paljaat jalat ja/tai sukat. Kerrospukeutuminen kannattaa, sillä osa harjoitteista saattaa vaatia ihokontaktia ja toiset puolestaan vaatteiden tuomaa luistoa. Pitkät hiukset kiinni, korut -ja korvikset pois. Tunneilla huomioidaan osallistujien taitotaso, joten aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

Balance

Balance tunnilla haetaan keskittymisen ja liikkeen jatkuvuuden kautta voimaa, tasapainoa ja virtaavuutta. Rauhassa etenevissä kehonhuoltoliikkeissä on vivahteita mm. baletin, jazz- ja nykytanssin piirteistä. Tunti sopii kaikille, jotka haluavat kehittää liikkuvuuttaan. Lopputunnista tehdään kehoa ja mieltä rauhoittava rentoutus.

Mukaan tarvitset oman jumppamaton, pyyheliinan ja vesipullon.

Flexibility

Flexibility on venyttelytunti kaikille, jotka haluavat kehittää liikkuvuuttaan. Tunnilla tehdään sekä staattisia että dynaamisia venytyksiä, joiden avulla lihaskireys helpottaa. Venyttely tapahtuu omaa kehoa kuunnellen, kiireetön eteneminen saa myös mielen rauhoittumaan. Tunti soveltuu kaikille lähtötasosta riippumatta.

Mukaan tarvitset oman jumppamaton, pyyheliinan ja vesipullon.

Theatrical Dance

Theatrical Dance tunnilla kehitetään omaa liikkeellistä ilmaisukykyä. Tanssisarjoissa keskitytään tekniikan lisäksi läsnäoloon. Harjoitteissa tutkimme ja testaamme kehon asentojen ilmaisuvoimaa, asenteen ja ilmeiden yhteyttä sekä erilaisten musiikkien tunnelmia. Tunti soveltuu kaikille, jotka haluavat vahvistaa esiintymistaitojaan.

Heels dance

Heels tunnilla opetellaan korkokengillä tanssimisen perusteita sekä fiilistellään rohkeita koreografioita. 

Tunti koostuu ilman korkoja tehdystä alkulämmittelystä, erilaisista lattian poikki kulkevista tekniikkaharjoituksista sekä säännöllisesti vaihtuvasta lopputunnin koreografiasta. Tunnilla pääset heittäytymään sekä kehittämään itsevarmuuttasi hauskanpitoa unohtamatta!

Mukaan tarvitset omat korkokengät, juomapullon ja energisen asenteen.

Voit halutessasi tulla mukaan myös ilman korkoja!

Koreografiatunti (Jazz)

Tunnilla työstetään mukaansa tempaavia koreogragioita suosittuihin musiikkeihin mm. radiosoitosta. Yhtä koreografiaa harjoitellaan 3 viikkoa, jonka jälkeen vaihdetaan eri musiikki ja tanssi. Tällä tunnilla pääset harjoittelemaan pidemmän koreogragian omaksumista ja tanssiin eläytymistä. Aikaa askelten oppimiseen on varattu enemmän normaaliin tanssituntiin verrattuna. Tunnin aluksi tehdään lämmittely ja kehon avauksia, jonka jälkeen työstetään koreografiaa. Koreografioissa on vaihtuva painotus eli esim. lyrical jazz tai showjazz. Kausi aloitetaan showjazztyyppisellä koreografialla! Mukaan voit ottaa jazztossut.

Show Ladies

Oikeasti aikuisten tanssiryhmä muuttuvilla koreografioilla. Rohkeasti mukaan matalalla kynnyksellä. Tunnilla työstetään mukaansa tempaavia koreogragioita suosittuihin musiikkeihin. Pääset harjoittelemaan pidemmän koreografian omaksumista ja tanssiin eläytymistä. Tanssilajit muuttuvat showjazzista lyricalin – latinalaisia rytmejä unohtamatta. Showryhmä on valmis esiintymään erilaisissa tilaisuuksissa, mutta ei ole pakko!

Show Gentleman 30v.

Oikeasti aikuisten tanssiryhmä muuttuvilla koreografioilla. Rohkeasti mukaan matalalla kynnyksellä. Tunnilla työstetään mukaansa tempaavia koreogragioita suosittuihin musiikkeihin. Pääset harjoittelemaan pidemmän koreografian omaksumista ja tanssiin eläytymistä. Tanssilajit muuttuvat showjazzista lyricalin – latinalaisia rytmejä unohtamatta. Showryhmä on valmis esiintymään erilaisissa tilaisuuksissa, mutta ei ole pakko!